KARATECHILARNING FUNKSIONAL HOLATINI BAHOLASHNING BIOKIMYOVIY ASOSLARI - Fayzullayev Lutfulla Xayrulla o‘g‘li,; Ziyamuxammedova Saboxat Abdullayevna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.  14-15  yoshli  karatechilarning  mashg‘ulot  vaqtida    jismoniy holatini  to‘g‘ri  baholash  nafaqat  natijadorlikni  oshiradi,  balki  o‘ta  zo‘riqish (overtraining)dan  himoya  qiladi.  Maqolada  qon  va  so‘lak  tarkibidagi  asosiy biokimyoviy ko‘rsatgichlar tahlil qilinadi.