MTT YOSHIDAGI BOLALARDA MAYDA MOTORIKANI RIVOJLANTIRISH - Mamadjanova Muxabbat Vaxabovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:Ushbu ilmiy maqolada maktabgacha ta’lim tashkilotlari (MTT)da tarbiyalanayotgan  bolalarda  mayda  motorikani  rivojlantirishning  nazariy  va  amaliy jihatlari  tahlil  qilingan.  Mayda  motorikaning  bola  nutqi,  tafakkuri  va  umumiy rivojlanishiga  ta’siri  ilmiy  manbalar  asosida  yoritilgan.  Shuningdek,  amaliy mashg‘ulotlar, o‘yinlar va metodik yondashuvlar taklif etilgan.