CHO‘LPON IJODI ADABIY TANQID TALQINIDA: TARIXIYLIK VA ZAMONAVIYLIK - Sobirova Nozimaxon (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  o‘zbek  milliy  uyg‘onish  adabiyotining  yirik vakili Abdulhamid Sulaymon o‘g‘li Cho‘lpon ijodining adabiy tanqidda o‘rganilish bosqichlari  tahlil  qilinadi.  Shoir  she’riyati  va  nasridagi  ramziylik,  milliy  ozodlik g‘oyalari hamda sho‘ro davri va mustaqillik yillari tanqidchiligining qiyosiy ko‘rinishi maqolaning asosiy mazmunini tashkil etadi.