ROSSIYA – UKRAINA MOJAROSI DAVOMIDA QO‘LLANILAYOTGAN YANGI TAKTIK XARAKATLAR - Saidov Alisher Narzullaevich (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.  Maqolada  “uch  karra  boʻgʻish(Тройное  удушение)”  deb ataluvchi Rossiyaning strategiyasi tahlil etiladi. U quruqlikdagi takroriy hujumlar, dron zarbalari va узи бошқарилувчи aviabombalarning kombinatsiyasidan iborat.  Mazkur  yondashuv  qidiruv,  manёvr  va  mudofaani  bir  vaqtning  oʻzida  siqib qoʻyish maqsadini koʻzlaydi. Қуруқликдан қилинган ҳужумлар Ukrainа қуролли kuchlarini charchatadi ва dronlar ularning harakatchanligini cheklaydi, aviabombalar esa istehkomlarni yoʻq qiladi. Mutaxassislar ushbu strategiyani “charchatish urushi” deb  ataydi,  Qirollik  Qo‘shma  Mudofaa  Tadqiqotlari  Instituti  (RUSI)  esa  bunga bosqichma-bosqich, tizimli bosim deydi. Maqolada Rossiyaning kunlik resurs yuki, dron va bomba ishlab chiqarish imkoniyatlari, shuningdek 2024–2025 yillarda qo‘lga kiritilgan hududiy yutuqlar va ikkala tomonning javob taktikalari (динамик mudofaa, ko‘chma pozitsiyalar, portlovchi minalar, zarba dronlari) haqida ham so‘z boradi.