ZAMONAVIY RAQAMLI IQTISODIYOT SHAROITIDA TO‘LOV TIZIMLARINING INNOVATSION RIVOJLANISH TENDENSIYALARI VA ULARNING IQTISODIY SAMARADORLIGI - Maxmudov Anvarjon; Abdullayev Po’latjon Azimjon o‘g‘li; Axmadjanov Asadbek Shavkatbek o’g’li (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur  tadqiqotda  naqd  pulsiz  to‘lov  tizimining  rivojlanish tendensiyalari, uning iqtisodiyotga ko‘rsatayotgan ta’siri hamda O‘zbekiston misolida amalga  oshirilayotgan  islohotlar  atroflicha  tahlil  qilinadi.  Tadqiqot  davomida Markaziy  bank,  Iqtisodiyot  va  moliya  vazirligi,  shuningdek  xalqaro  moliya tashkilotlarining  rasmiy  statistik  ma’lumotlaridan  foydalanilgan.  Tahlil  natijalariga ko‘ra, so‘nggi yillarda O‘zbekistonda naqd pulsiz to‘lovlar ulushi sezilarli darajada oshgan, pul massasi tarkibida naqd pulning ulushi qisqargan va moliyaviy inklyuziya ko‘rsatkichlari  yaxshilangan.  Qolaversa,  maqolada  naqd  pulsiz  to‘lov  tizimining rivojlanish  omillari,  mavjud  muammolar  va  kelgusidagi  istiqbollar  ham  batafsil yoritilgan.