OZOD SHARAFIDDINOVNING MEROSIDA SHEʼRIYAT MASALALARI - Akbarova Muxsinaxon Hamidullo qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA: Ushbu maqolada Ozod Sharafiddinovning ilmiy  merosida she'riyat masalalari atroflicha tahlil qilinadi.Tadqiqotda shoirning nazariy va amaliy qarashlari,she'riyatning estetik va badiiy jihatlari,hamda o'zbek adabiyoti kontekstida she'riyatning rivojlanish yo'nalishlari o'rganiladi. Maqolada shoirning ijodiy va ilmiy faoliyati orqali o'zbek she'riyatining klassik va zamonaviy tendensiyalari o'rganilib, o'quvchi  va  tadqiqotchilar  uchun  amaliy  tavsiyalar  ham  berilgan.Shu  bilan  birga, Sharafiddinovning  tahliliy  yondashuvi  she'riyatni  chuqur  anglash  va  badiiy qadriyatlarni baholash imkonini beradi.