OZOD SHARAFIDDINOVNING ILMIY SHE'RIYAT TALQINI - Xakimbekova Malikaxon Abdullajon qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:Ushbu  maqolada  Ozod  Sharafiddinov  ning  ilmiy  merosida she’riyat  talqini  masalalari  yoritiladi.  Unda  olimning  she’riyat  mohiyati,  badiiy tafakkur,  shoir  shaxsiyati  hamda  davr  ruhi  bilan  bog‘liq  nazariy  qarashlari  tahlil qilinadi. Shuningdek, Sharafiddinovning she’riy asarlarni baholash mezonlari, badiiy til va mahoratga oid fikrlari ochib beriladi. Maqolada she’riyatning jamiyat hayotidagi o‘rni  va  uning  estetik  ahamiyati  olim  qarashlari  asosida  asoslab  beriladi.  Tadqiqot natijasida  Ozod  Sharafiddinovning  o‘zbek  adabiy  tanqidchiligidagi  o‘rni  va  uning she’riyat talqiniga qo‘shgan hissasi yoritiladi.