VADUD MAHMUDNING TANQIDCHILIKDAGI FAOLIYATI - AZIMJONOVA SARVINOZ, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  o‘zbek  adabiy  tanqidchiligi  tarixida  munosib o‘rin egallagan Vadud Mahmudning ilmiy-nazariy qarashlari, tanqidchilik uslubi va adabiy  jarayonni  baholashdagi  o‘ziga  xos  yondashuvlari  tahlil  qilinadi.  Tadqiqotda uning badiiy tafakkur taraqqiyotiga qo‘shgan hissasi, yozuvchi va shoirlar ijodini tahlil etishdagi    mezonlari,  adabiy  muhitni  sog‘lomlashtirishga  qaratilgan  fikrlari  ilmiy asosda yoritiladi. Shuningdek, Vadud Mahmudning o‘z davri adabiy tanqid maktabi shakllanishiga  ta’siri  va  zamondosh  munaqqidlar  bilan  munosabatidagi  umumiylik hamda farqlar ham ochib beriladi.