BOLALARDA ZOʻROVONLIKSIZ MUHIT YARATISHDA ZAMONAVIY PEDAGOGIK YONDASHUVLAR - Primova Komila Bobamurotovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  maktabgacha  ta’lim  tashkilotlarida  bolalarda zo‘ravonliksiz  muhitni  shakllantirish  masalalari  yoritilgan.  Unda  zo‘ravonlik tushunchasi,  uning  turlari,  huquqiy  asoslari  hamda  profilaktik  chora-tadbirlar  tahlil qilingan. Shuningdek, zamonaviy pedagogik yondashuvlar — shaxsga yo‘naltirilgan ta’lim, hamkorlik pedagogikasi, o‘yin faoliyati, emotsional intellektni rivojlantirish va inklyuziv  yondashuv  asosida  bolalar  xavfsizligini  ta’minlash  yo‘llari  ko‘rsatib berilgan. Pedagoglar, ota-onalar va davlat tashkilotlari hamkorligining ahamiyati ochib berilgan.