MAKTAB OʻQUVCHILARNI KASBGA YO‘NALTIRISHNING ASOSIY VAZIFALARI - Rajabova Gavxar Karimboyevna, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu  maqolada  maktab  o‘quvchilarini  kasbga  yo‘naltirishning  ahamiyati, asosiy  vazifalari  hamda  bu  jarayonning  psixologik  jihatlari  yoritilgan.  Shuningdek, o‘quvchilarning  qiziqish  va  qobiliyatlarini  aniqlash,  ularni  to‘g‘ri  kasb  tanlashga yo‘naltirishda maktab, oila va psixologning o‘rni tahlil qilingan.