ZAMONAVIY YOSHLAR MA’NAVIYATI: MUAMMOLAR VA YECHIMLAR - Samatov Xurshid Ulmasjonovich; Erkinov Davron Mavlonovich (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  zamonaviy  yoshlar  ma’naviyatining  bugungi holati tizimli ravishda tahlil qilinadi hamda uning shakllanishiga ta’sir etuvchi asosiy ijtimoiy, madaniy va axborot omillari ilmiy asosda yoritiladi. Globallashuv jarayonlari, axborot-kommunikatsiya  texnologiyalarining  jadal  rivojlanishi  hamda  internet  va ijtimoiy  tarmoqlarning  keng  tarqalishi  natijasida  yoshlar  ongida  yuz  berayotgan o‘zgarishlar,  qadriyatlar  transformatsiyasi  va  dunyoqarash  shakllanishidagi  yangi tendensiyalar ochib beriladi. Shuningdek,  yoshlar  orasida  kuzatilayotgan  ayrim  salbiy  holatlar  —  axloqiy mezonlarning  sustlashuvi,  ilmga  bo‘lgan  qiziqishning  pasayishi,  oilaviy  tarbiya mas’uliyatining  zaiflashuvi  hamda  vaqtni  rejasiz  va  samarasiz  sarflash  kabi muammolar  tahlil  qilinadi.  Mazkur  omillarning  jamiyat  barqarorligi  va  kelajak taraqqiyotiga ta’siri asoslab beriladi. Maqolada  muammolarni  bartaraf  etishning  ma’naviy-ma’rifiy  yo‘llari  sahih hadislar asosida yoritilib, ilm, axloqiy mas’uliyat, oilaviy tarbiya va vaqtni qadrlash tamoyillari  yoshlar  ma’naviyatini  mustahkamlashning  ustuvor  yo‘nalishlari  sifatida ko‘rsatib  beriladi.  Xulosa  sifatida  yoshlar  ma’naviyatini  rivojlantirish  jamiyat barqarorligi va uzluksiz taraqqiyotining muhim sharti ekanligi ta’kidlanadi.