MA'NAVIY MEROS VA ZAMONAVIY TARAQQIYOT - Samatov Xurshid Ulmasjonovich,; Tenglashev Tenglash, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  O'zbekiston  va  umuman  insoniyat sivilizatsiyasining  ma'naviy  merosi  hamda  uning  zamonaviy  taraqqiyot  bilan uyg'unligi  masalasi  ko'rib  chiqiladi.  Ma'naviy  meros  —  avloddan  avlodga  o'tib kelayotgan  qadriyatlar,  an'analar,  ilmiy  va  madaniy  yutuqlar  majmuasi  bo'lib,  u zamonaviy  jamiyat  rivojida  muhim  rol  o'ynaydi.  Maqolada  ma'naviy  merosning zamonaviy texnologiyalar va globallashuv sharoitida saqlanishi, targ'ib qilinishi hamda rivojlanishiga doir fikrlar bayon etilgan.