MARKAZIY OSIYO MA'NAVIY MEROSINING JAHON SIVILIZATSIYASIDAGI O'RNI - Samatov Xurshid Ulmasjonovich; Abdugiyosov Shahriyor Sherali o’g’li (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.  Mazkur  tadqiqot  ishida  Markaziy  Osiyo  mutafakkirlari  va allomalarining jahon hamda islom sivilizatsiyasi taraqqiyotiga qo‘shgan hissasi ilmiy-tarixiy  nuqtai  nazardan  tahlil  qilinadi.  Tadqiqot  davomida  IX-XII  hamda  XIV-XV asrlardagi "Sharq uyg‘onish" (Renessans) davrining jahon ilm-fani, falsafasi va diniy ta’limotlariga  ta’siri  o‘rganildi.  Tadqiqotning  maqsadi  mintaqamiz  ma’naviy merosining  faqatgina  mahalliy  emas,  balki  xalqaro  miqyosdagi  ahamiyatini  ochib berishdir.