MA'NAVIYAT VA SHAXS KAMOLOTI MUAMMOLARI - Samatov Xurshid Ulmasjonovich; Xushkomilov Dilshodbek Xushkomil O’g’li (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.  Ushbu  tadqiqot  ishida  jamiyat  taraqqiyotida  ma'naviyatning tutgan  o'rni  va  shaxs  kamolotiga  ta'sir  etuvchi  asosiy  omillar  tahlil  qilinadi. Shuningdek, bugungi axborotlashgan jamiyatda yoshlar ma'naviyatiga tahdid soluvchi dolzarb muammolar va ularni bartaraf etish yo'llari ilmiy, falsafiy hamda pedagogik nuqtai nazardan o'rganilgan. Mazkur tadqiqotning maqsadi shaxs tarbiyasida milliy qadriyatlar  va  zamonaviy  tafakkur  uyg'unligini  ta'minlash  mexanizmlarini  ochib berishdan iborat.