BOYSUN TUMAN SHEVALARIDA KIYIM-KECHAK, QISHLOQ XO‘JALIGIGA OID IZOGLOSSALARNING LINGVISTIK TAHLILI - Aliyeva Mahinabonu Amirqul qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  Boysun  tumani  shevasida  qo‘llaniladigan kiyim-kechak  va  qishloq  xo‘jaligiga  oid  izoglossalar  tahlil  qilindi.  Izoglossalar ro‘yxati shakllantirildi. Hududiy til xususiyatlarining shakllanishi, fonetik va semantik o‘zgarishlar hamda tarixiy-etnografik omillar asosida yuzaga kelgan farqlar qisman ilmiy jihatdan asoslab berildi.