RAQAMLI IQTISODIYOTDA AI ORQALI ISHLAB CHIQARISH SAMARADORLIGINI OSHIRISHNING MAKROIQTISODIY NATIJALARI - Istamov Bekzodbek Bahriddinovich (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada raqamli iqtisodiyot sharoitida sun’iy intellekt (AI) texnologiyalarining  ishlab  chiqarish  samaradorligini  oshirishdagi  roli  va  uning makroiqtisodiy  ko‘rsatkichlarga  ta’siri  tahlil  qilinadi.  AI  orqali  avtomatlashtirish, xarajatlarni qisqartirish, mehnat unumdorligini oshirish hamda yalpi ichki mahsulot (YaIM) o‘sishiga qo‘shiladigan hissa ilmiy asoslar nuqtayi nazaridan yoritilgan.