QURILISH SEKTORIDA TADBIRKORLIK FAOLIYATINING RIVOJLANISH MASALALARI - Abdullayev Axror Jaxbarovich (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  qurilish  sanoatida  tadbirkorlik  faoliyatining shakllanish jarayonlari va unga ta’sir etuvchi asosiy omillar kompleks tahlil qilingan. Jumladan,  bozor  talabi,  huquqiy-institutsional  muhit,  moliyaviy  resurslar,  tashkiliy shakllar, kooperatsiya va ixtisoslashuv, raqamlashtirish hamda hududiy omillarning tadbirkorlik sub’ektlarini vujudga keltirish va rivojlantirishdagi roli yoritilgan.