RAQAMLI TRANSFORMATSIYA SHAROITIDA MAKROIQTISODIY BARQARORLIKNI TA’MINLASHNING INSTITUTSIONAL MEXANIZMLARI - Iskandarov Bekzod,; Suyunov Sanjar, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Hozirgi  davrda  raqamli  transformatsiya  global  iqtisodiyotning asosiy  harakatlantiruvchi  kuchiga  aylanmoqda.  Bu  jarayon  makroiqtisodiy barqarorlikni ta'minlashda yangi imkoniyatlar yaratish bilan birga, o'ziga xos xavf va muammolarni  ham  keltirib  chiqaradi.  Ushbu  maqola  raqamli  iqtisodiyot  sharoitida makroiqtisodiy  barqarorlikni  saqlash  va  mustahkamlashga  qaratilgan  institutsional mexanizmlarni  chuqur  tahlil  qiladi.  Tadqiqot  doirasida  mavjud  institutsional tuzilmalarning samaradorligi baholanib, ularni raqamli davr talablariga moslashtirish bo'yicha takliflar ishlab chiqiladi. Maqola natijalari iqtisodiy siyosatni shakllantirish va raqamli transformatsiya jarayonlarini boshqarishda amaliy ahamiyatga ega.