O‘ZBEKISTONDA YOSHLAR JINOYATCHILIGI PROFILAKTIKASINING TASHKILIY-HUQUQIY MEXANIZMLARINI TAKOMILLASHTIRISH MASALALARI - Raxmatov Kamoljon Ximmat o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  ilmiy  maqolada  O‘zbekiston  Respublikasida  yoshlar jinoyatchiligining  kelib  chiqish  sabablari,  uning  ijtimoiy-huquqiy  omillari  hamda profilaktika  tizimining  tashkiliy-huquqiy  asoslari  tahlil  qilingan.  Shuningdek, amaldagi  qonunchilik,  profilaktika  mexanizmlarining  samaradorligi  va  ularni takomillashtirish yo‘nalishlari ilmiy asosda yoritilgan. Yoshlar jinoyatchiligini oldini olishda kompleks yondashuvni qo‘llash hamda davlat organlari va fuqarolik jamiyati institutlari hamkorligini kuchaytirish bo‘yicha takliflar ilgari surilgan.