O‘SMIRLIK DAVRIDAGI SUITSID HOLATLARINI OLDINI OLISHDA PSIXOLOGNING VAZIFALARI - Yusupova Sharofat Xayrullayevna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.  Mazkur  maqolada  o‘smirlik  davrida  suitsid  holatlarining  kelib chiqish sabablari, psixologik omillari hamda ularni oldini olishda psixologning roli va vazifalari  tahlil  qilinadi.  Tadqiqot  natijalariga  ko‘ra,  o‘smirlar  bilan  tizimli  va individual yondashuv asosida olib borilgan psixologik ishlar suitsid xavfini sezilarli darajada  kamaytiradi.  Maqolada  profilaktika,  diagnostika  va  psixokorreksion ishlarning samarali usullari yoritilgan.