SHAXSNI KAMOL TOPISHIDA KASBGA YO‘NALTIRISHNING AHAMIYATI - Sanayeva Gulnora Tuychiyevna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.  Mazkur  maqolada  shaxsning  kamol  topish  jarayonida  kasbga yo‘naltirishning o‘rni va ahamiyati ilmiy  asosda tahlil  qilinadi. Tadqiqot davomida kasbga  yo‘naltirishning  psixologik,  pedagogik  va  ijtimoiy  jihatlari  yoritilib,  uning shaxs  rivojiga  ta’siri  aniqlangan.  Natijalar  shuni  ko‘rsatadiki,  ongli  kasb  tanlash shaxsning  o‘zini  anglash,  ijtimoiy  moslashuv  va  hayotiy  muvaffaqiyatiga  bevosita ta’sir ko‘rsatadi.