SUIDSID VA UNI OLDINI OLISHDA PSIXOLOGIK YECHIMLAR - Xaitova Abadan Sultanovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada suitsid hodisasining psixologik mohiyati, uning yuzaga  kelishiga  ta’sir  etuvchi  omillar  hamda  zamonaviy  psixologik  yondashuvlar asosida  oldini  olish  mexanizmlari  tahlil  qilinadi.  Tadqiqot  natijasida  suitsid  xavf omillari tizimlashtirilib, ularni kamaytirishga qaratilgan psixologik strategiyalar ishlab chiqildi.  Olingan  natijalar  psixologik  aralashuv  va  ijtimoiy  qo‘llab-quvvatlash tizimining muhimligini tasdiqlaydi.