JAMOADAGI NIZO VA STRESSLARNI BOSHQARISH - Numurodova Sarvinoz Xakimovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya  Ushbu  maqolada  korporativ  boshqaruv  samaradorligini  oshirish mexanizmlari hamda zamonaviy tashkilot va ta’lim muassasalarida yuzaga keladigan nizoli  vaziyatlarning  genezisini  o‘rganish  masalalari  tadqiq  etilgan.  Tadqiqot davomida nizolarning kelib chiqish sabablari, ularning jamoaviy muhit barqarorligiga ta’siri  va  destruktiv  mojarolarni  konstruktiv  yechimga  yo‘naltirish  usullari  tahlil qilingan.  Maqolada  nizoli  vaziyatlarni  baholash  natijalaridan  kelib  chiqqan  holda, stressli  holatlarning  oldini  olish  va  jamoada  sog‘lom  kommunikativ  muhitni shakllantirish bo‘yicha ilmiy asoslangan taklif va xulosalar bayon etilgan.