ADABIY TANQID VA CHO‘LPON - Nabijonova Moxigul Ixtiyorjon qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada o‘zbek adabiy tanqidchiligining shakllanishida Abdulhamid  Sulaymon  o‘g‘li  Cho‘lponning  tutgan  o‘rni  va  uning  tanqidiy qarashlarining estetik asoslari tadqiq etiladi. Adibning badiiy asarga nisbatan qo‘ygan talablari va milliy uyg‘onish davri adabiyotidagi roli tahlil qilingan.