AMIR TEMUR XAZINASI: AFSONA VA HAQIQAT ORALIG‘IDA - Suyarov Mavlon Safarovich (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  Amir  Temur  saltanatining  iqtisodiy  qudrati, "Amir Temur xazinasi" tushunchasining moddiy va ma’naviy jihatlari tahlil qilinadi. Shuningdek,  Sohibqiron  tomonidan  to‘plangan  boyliklarning  taqdiri  va  ularning bugungi kundagi ilmiy-tarixiy ahamiyati yoritilgan.