ADABIY TANQID FANIDAN, IZZAT SULTON NAZARIYOTCHI OLIM SIFATIDA - Muxtorova Muxtasarxon Davlatjon qizi. (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  taniqli  olim  Izzat  Sultonning  o‘zbek adabiyotshunosligi  va  adabiyot  nazariyasi  rivojiga  qo‘shgan  hissasi,  uning  ilmiy merosidagi  metodologik  tamoyillar  hamda  nazariy  qarashlarining  bugungi  kundagi ahamiyati tizimli ravishda tahlil qilinadi.