NORBOY XUDOYBERGANOVNING TANQIDIY FAOLIYATI - Jalilova Shaxnoza Ergashali qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu  maqolada  oʻzbek  adabiyotshunosligi  va  tanqidchiligi  taraqqiyotida Norboy Xudoyberganovning oʻrni hamda nasriy asarlarni tahlil etish mahorati borasida soʻz  boradi.  Bundan  tashqari,  munaqqid  ijodida  zamonaviy  oʻzbek  sheʼriyati muammolarining yorqin talqini tahlil qilinadi.