BOSHLANG’ICH SINFDA SINFDAN TASHQARI MASHG’ULOTLARDA O’QIVCHILARNING IJODIY TAFAKKURINI RIVOJLANTIRISHDA ERTAKLARDAN FOYDALANISH - Bovanova Umida Abduvahobovna,; Eraliyeva Dilshoda Xoljigit qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ertaklar insoniyat tarixida eng qadimiy, eng boy, eng rang-barang badiiy ijod namunalari bo‘lib, avloddan-avlodga og‘zaki an’ana asosida o‘tib kelgan. Ertaklar bolalar ongini, dunyoqarashini boyitadi, o‘z xalqining madaniyati, qadriyatlari va  urf-odatlari  bilan  tanishtiradi.  Xususan,  boshlang‘ich  sinf  o‘quvchilarida  ijodiy tafakkurni shakllantirish va rivojlantirishda ertaklarning o‘rni va ahamiyati beqiyosdir. Sinfdan  tashqari  mashg‘ulotlar  esa  maktabda  o‘tiladigan  asosiy  darslardan  tashqari bolalarga  kengroq  fikrlash,  mustaqil  o‘rganish  va  ijodiy  izlanish  uchun  qulay imkoniyat yaratadi.