PROBATSIYA INSPEKTORINING SALBIY XULQ-ATVORLI SHAXSLAR BILAN ISHLASH FAOLIYATI: NAZARIY VA AMALIY YONDASHUVLAR - BAXODIROV AMIRBEK, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Maqola  probatsiya  inspektorining  salbiy  xulq-atvorli  shaxslar bilan ishlash faoliyatini nazariy va amaliy jihatdan tahlil qiladi. Unda huquqbuzarliklar profilaktikasi to‘g‘risidagi qonun va D.N. Umaraliyevaning o‘quv qo‘llanmasi asosida probatsiya  inspektorining  metodologik  yondashuvlari,  psixologik  va  ijtimoiy aspektlari  ko‘rib  chiqiladi.  Shuningdek,  jahon  ilmiy  adabiyotlarida  qo‘llanilgan psixologik  muloqot,  Risk-Need-Responsivity  (RNR)  modeli  va  jamiyat  bilan integratsiya  mexanizmlari  tahlil  qilinadi.  Maqola,  probatsiya  faoliyatining samaradorligini  oshirish  va  qayta  jinoyat  sodir  etish  xavfini  kamaytirish  bo‘yicha tavsiyalarni beradi.