SUN’IY INTELLEKTNING NEYROXIRURGIYADA QO‘LLANILISHI - Ilxomjonova Muattar, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  sun’iy  intellekt  (SI)  texnologiyalarining neyroxirurgiya  sohasida  qo‘llanilishi,  uning  diagnostika  va  jarrohlik  amaliyotidagi o‘rni  hamda  istiqbollari  tahlil  qilinadi.  Tadqiqotda  SI  asosidagi  tizimlarning  miya kasalliklarini  aniqlash,  operatsiyalarni  rejalashtirish  va  jarrohlik  jarayonini  qo‘llab-quvvatlashdagi  samaradorligi  ko‘rib  chiqiladi.  Shuningdek,  sun’iy  intellektning neyrojarrohlik  aniqligini  oshirish,  xavflarni  kamaytirish  va  bemorlar  hayot  sifatini yaxshilashdagi roli ilmiy jihatdan yoritiladi.