NERV OXIRLARI VA REFLEKTOR YOY TUZILISHINI OʻRGANISH - Yo’ldasheva Hamidaxon Qodirjon qizi,; Usmonov Dilmurod Do’monovich, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  ishda  nerv  tizimining  fundamental  asosi  bo‘lgan  nerv oxirlari va reflektor yoyining tuzilishi o‘rganiladi. Tadqiqot davomida retseptorlarning turlari, neyronlararo bog‘lanishlar va reflektor yoyining besh bo‘g‘inli zanjiri tahlil qilinadi.  Shuningdek,  organizmning  tashqi  va  ichki  muhit  ta’sirlariga  javob  berish mexanizmlari yoritilgan.