O'ZBEKISTON RESPUBLIKASIDA INVESTITSIYA SIYOSATINI MODERNIZATSIYA QILISH VA XORIJIY INVESTITSIYALARNI JALB ETISHNING INSTITUTSIONAL ASOSLARI - Maxmudov Anvarjon,; Mamanova Durdonaxon Muxtorjon qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. O'zbekiston Respublikasida investitsiya siyosatini modernizatsiya qilish  va  xorijiy  investitsiyalarni  jalb  etishning  institutsional  asoslari  tahlil  etiladi. So'nggi  yillarda  amalga  oshirilgan  qonunchilik  islohotlari,  erkin  iqtisodiy  zonalar tizimi, investitsiya kafolatlari mexanizmi va raqamli davlat xizmatlari platformasining investitsiya muhitiga ta'siri ko'rib chiqiladi. Mamlakatga jalb qilingan to'g'ridan-to'g'ri xorijiy  investitsiyalar  hajmidagi  ijobiy  dinamika  statistik  ma'lumotlar  bilan  asoslab beriladi  va  institutlararo  hamkorlikni  takomillashtirish  bo'yicha  tavsiyalar  taqdim etiladi.