G‘AFUR G‘ULOM IJODIDA INSON VA ZAMON MUAMMOSI: “SHUM BOLA” QISSASINING STRUKTURAL-TANQIDIY TAHLILI - Xurmataliyeva Shahrizoda, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA.  Ushbu  tadqiqot  ishida  G‘afur  G‘ulomning  "Shum  bola" qissasi  akademik  Umarali  Normatovning  "Ijod  sehri"  asarida  ilgari  surilgan metodologik tamoyillar asosida keng ko‘lamli tahlil qilinadi. Maqolada asarning janr tabiati,  qahramon  xarakteridagi  ekzistensial  evrilishlar,  sotsial  determinizm  va muallifning individual uslubi tanqidiy tahlil qilingan. Tadqiqotda asardagi kulgi tabiati shunchaki komizm emas, balki ijtimoiy fojianing estetik ifodasi sifatida yoritiladi.