STRESSGA BARDOSHLILIKNI OSHIRUVCHI TRENINGLAR: BO‘LAJAK PEDAGOG VA PSIXOLOGLAR UCHUN KASBIY PSIXOLOGIK KOMPETENSIYA - Usmanova Sevara Akmalovna ,; Tursunova Maftunabonu Baxtiyorjon qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  pedagogika  va  psixologiya  fakulteti talabalarining stressga bardoshlilik xususiyatlarini rivojlantirish masalalari yoritilgan. Maqolada stressning shaxs professional shakllanishiga ta’siri, kognitiv va emotsional boshqaruv  usullari  hamda  maxsus  psixologik  treninglarning  samaradorligi  tahlil qilinadi.  Muallif  tomonidan  talabalarda  "ruhiy  immunitet"ni  shakllantirishga qaratilgan kompleks yondashuv va amaliy tavsiyalar ilgari surilgan.