NUTQIDA KAMCHILIGI BO‘LGAN (DUDUQLANUVCHI) BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARIDA KOMMUNIKATIV FAOLIYATNING RIVOJLANISHIDA BILISH FAOLIYATINING AHAMIYATI - Isoqova Sarvinoz Ilxomjon qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  nutqida  kamchiliklar  mavjud,  xususan duduqlanuvchi  boshlang‘ich  sinf  o‘quvchilarida  kommunikativ  faoliyatning rivojlanishida  bilish  faoliyatining  ahamiyati  haqida  tahlil  qilinadi.  Tadqiqotda bolalarning  nutqiy  xatoliklarini  bartaraf  etishda  kognitiv  jarayonlarning  roli, shuningdek,  ularning  kommunikativ  ko‘nikmalarini  shakllantirishdagi  o‘rni  yoritib berilgan.