OʻQUVCHILARDA OLINGAN MAʼLUMOTLARNI ANALIZ VA SINTEZLASH FAOLIYATI - Ismoilova Mohlaroyim,; Djoʻrayeva Shaxnoza,; Nuraliyeva Mashxura,; Shomurodova Shirin, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada o‘quvchilarda olingan ma’lumotlarni analiz va sintezlash faoliyatining nazariy asoslari hamda amaliy ahamiyati keng yoritiladi. Unda analiz  va  sintez  tushunchalarining  mazmuni,  ularning  o‘quv  jarayonidagi  o‘rni, o‘quvchilarning  fikrlash  qobiliyatini  rivojlantirishdagi  ahamiyati  batafsil  tahlil qilinadi. Shuningdek, ushbu faoliyatni shakllantirish usullari, pedagogik yondashuvlar va zamonaviy ta’limdagi dolzarb jihatlari bayon etiladi.