TURISTIK TASHKILOTLARNI RIVOJLANTIRISHDA MARKETING ASOSLARI: NAZARIY YONDASHUVLAR, XORIJ TAJRIBASI VA RAQAMLI STRATEGIYALAR - Jo’raboeva O’g’iloy Ixtiyor qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  turistik  tashkilotlarni  rivojlantirishda marketingning  o‘rni  va  ahamiyati  nazariy  hamda  amaliy  jihatdan  tahlil  qilinadi. Tadqiqot  doirasida  turizm  industriyasining  tarkibiy  qismlari,  rivojlanishga  ta’sir etuvchi  ichki  va  tashqi  omillar  hamda  marketing  konsepsiyalarining  evolyutsiyasi o‘rganilgan.  Maqolada  Turkiya  davlatining  turizm  marketingi  sohasidagi muvaffaqiyatli  tajribasi  ("Go  Türkiye"  brendi)  va  O‘zbekistondagi  "Amirun" mehmonxonasi misolida amaliy tahlillar keltirilgan. Shuningdek, raqamli marketing vositalari  (CRM,  SEO,  dinamik  narx  belgilash)  va  "O‘zbekiston-2030"  strategiyasi doirasida sohani rivojlantirish bo‘yicha takliflar ishlab chiqilgan.