ASOSIY GRAMMATIKANI O'RGATISHNING SAMARALI USULLARI - Akmaljonov Afzalshox, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  asosiy  grammatikani  o‘rgatishning  samarali usullari tahlil qilinadi. Grammatik bilim tilni to‘g‘ri va ravon qo‘llashning poydevori bo‘lib, uni o‘rganish jarayonida nafaqat qoidalarni yodlash, balki ularni amaliy nutqda to‘g‘ri  ishlata  olish  muhim  hisoblanadi.  Tadqiqotda  kommunikativ  yondashuv, kontekst asosida o‘rganish, vizual vositalardan foydalanish va interaktiv mashqlar kabi metodlarning  o‘quvchilar  bilimini  mustahkamlashdagi  o‘rni  yoritiladi.  Shuningdek, dars  jarayonida  dialoglar,  rolli  o‘yinlar  va  matn  bilan  ishlash  orqali  grammatik tuzilmalarni  tabiiy  muhitda  o‘zlashtirishning  afzalliklari  ko‘rsatiladi.  O‘qituvchi  va o‘quvchi o‘rtasidagi faol hamkorlik grammatikani chuqurroq anglashga xizmat qilishi ta’kidlanadi.  Natijada,  an’anaviy  va  zamonaviy  metodlarni  uyg‘unlashtirish  orqali grammatikani o‘rgatish samaradorligini oshirish mumkinligi xulosa qilinadi.