ZAMBURUG‘LARNING TARQALISHI VA AMALIY AHAMIYATI - Rahmatjonova Nilufar Hamidullo qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  tabiatning  o‘ziga  xos  dunyosi  hisoblangan zamburug‘larning  biologik  xususiyatlari,  tarqalish  areali  va  ekotizimdagi  o‘rni atroflicha tahlil qilingan. Maqola zamburug‘larning inson hayotidagi ijobiy ahamiyati (oziq-ovqat, tibbiyot, sanoat) bilan bir qatorda, ularning salbiy oqibatlarini (kasallik keltirib  chiqarishi,  qishloq xo‘jaligiga  zarari,  moddiy  boyliklarni  yemirishi)  dalillar asosida  yoritib  bergan.  Maqola  zamburug‘lar  olamining  murakkabligi  va  ularni chuqurroq  o‘rganishning  zamonaviy  fan  uchun  dolzarbligini  ko‘rsatishga  xizmat qiladi.