GASTRULYASIA XILLARI, LANSETNIKDA GASTRULYASIA JARAYONLARI, BALIQLARDA, QUSHLARDA, SUT EMIZUVCHILARDA GASTRULYASIA JARAYONLARINING O'ZIGA XOS XUSUSIYATLARI - Obbosov Saidakbar, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu  tadqiqotda  gastrulyasiya  jarayonlari  xususiyatlari,  lansetnikda gastrulyasiya  jarayonlari,  shuningdek  baliqlarda,  qushlarda  va  sut  emizuvchilarda gastrulyasiya jarayonlarining o'ziga xos xususiyatlari tadqiq qilinadi. Gastrulyasiya - bu  embrion  rivojlanishining  dastlabki  bosqichi  bo'lib,  u  organizmning  asosiy to'qimalarini  hosil  qilishga  yordam  beradi.  Tadqiqotda  turli  xil  organizmlarda gastrulyasiya  jarayonlarining  o'zaro  ta'siri  va  ularning  evolyutsion  ahamiyati  ko'rib chiqiladi.  Ushbu  ishda,  shuningdek,  gastrulyasiya  jarayonlari  davomida  yuzaga keladigan morfologik va funktsional o'zgarishlar tahlil qilinadi.