O‘ZBEK-QIRG’IZ-TURK TILLARIDAGI TAQLID SO‘ZLARNING O‘XSHASH VA FARQLI JIHATLARI - Saburyazova Farangiz Dilshodovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  turkiy  tillar  oilasiga  mansub  bo‘lgan  o‘zbek, qirg‘iz, turk tillaridagi tovushga va holatga taqlid so‘zlar morfologik, leksik-semantik jihatdan o‘rganiladi. Tillardagi taqlidiy so‘zlar nazariyasi va ularnig o‘rganilishi haqida ma’lumotlar beriladi. Maqolada taqlid so‘zlarga oid misollar keltirilib, qiyosan tadqiq qilinadi.  Va  ularning  leksik-semantik,  fonetik  jihatdan  umumiy  va  farqli  tomonlari ko‘rib chiqiladi.