O ‘ZBEKISTONDA “INSON KAPITALI 4.0”: INNOVATSIYALAR VA YASHIL BANDLIKNING MAKROIQTISODIY DINAMIKASI - Iskandarov Bekzod,; Ollamurodov Kamoliddin, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqola  O‘zbekistonda  "Inson  Kapitali  4.0" konsepsiyasining  makroiqtisodiy  dinamikasini  tahlil  qiladi, bu  esa  to‘rtinchi  sanoat inqilobi  sharoitida  raqamli  ko‘nikmalar  va  innovatsion  salohiyatning  ahamiyatini ta’kidlaydi.  Tadqiqot  innovatsiyalarning  iqtisodiy  o‘sishga  ta’sirini  hamda  yashil iqtisodiyotga o‘tish jarayonida yashil bandlikning shakllanishini o‘rganadi. Maqolada inson kapitalini rivojlantirish, innovatsion ekotizimni qo‘llab-quvvatlash va barqaror rivojlanish maqsadlariga erishish uchun zarur bo‘lgan siyosat tavsiyalari ilgari suriladi. Ushbu yondashuv O‘zbekistonning global raqobatbardoshligini oshirish va inklyuziv iqtisodiy o‘sishni ta’minlashga xizmat qiladi.