BOSHLANG‘ICH SINFDA SINFDAN TASHQARI ISHLASHDA O‘QITUVCHINING ROLI - Baxtiyorova Zarifa Bahodir qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  boshlang‘ich  sinflarda  sinfdan  tashqari ishlarning mazmuni, ahamiyati va ularni samarali tashkil etish yo‘llari keng yoritilgan. Sinfdan  tashqari  faoliyat  o‘quvchilarning  nafaqat  bilim  darajasini  oshirish,  balki ularning shaxsiy, ijtimoiy va ijodiy rivojlanishiga xizmat qilishi bilan ajralib turadi. Maqolada  o‘qituvchining  tashkilotchilik,  tarbiyachilik  va  motivatsion  roli  batafsil tahlil qilingan. Shuningdek, o‘quvchilarning qiziqish va qobiliyatlarini aniqlash, ularni rag‘batlantirish  hamda  har  bir  o‘quvchiga  individual  yondashuvni  ta’minlash masalalariga alohida e’tibor qaratilgan. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, sinfdan tashqari ishlarni  to‘g‘ri  tashkil  etish  o‘quvchilarning  faolligini  oshiradi,  mustaqil  fikrlashini rivojlantiradi va ularni barkamol shaxs sifatida shakllanishiga xizmat qiladi.