ORKYESTR VA ORKYESTR DIRIJYORLIGI FANINING ZAMONAVIY ORKYESTR IJROCHILIGIDA MILLIY CHOLGʻULARINING OʻRNI. - A.SH. KODIROV, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotasiya:  Ushbu  maqolada  zamonaviy  orkestr  ijrochiligida  milliy cholgʻularning ahamiyati, ularning musiqiy imkoniyatlari va orkestr tarkibidagi oʻrni tahlil  qilinadi.  Milliy  cholgʻular  orqali  milliy  musiqa  an'analari  saqlanishi  va zamonaviy  ijro  uslublari  bilan  uygʻunlashishi  yoritiladi.  Shuningdek,  milliy cholgʻularni orkestr tarkibiga kiritish musiqaning badiiy ifodasini boyitishi va milliy madaniyat rivojiga hissa qoʻshishi ta'kidlanadi.