ZAMONAVIY GLOBAL TENDENSIYALAR KONTEKSTIDA O‘ZBEKISTONDA INVESTITSIYA MUHITINI TAKOMILLASHTIRISH STRATEGIYALARI - Maxmudov Anvarjon Maxmudovich,; Moʼminova Xojarxon,; Baxtiyorov Muhammadjon, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  zamonaviy  global  tendensiyalar,  xususan iqtisodiy  integratsiya,  raqamli  transformatsiya  va  yashil  iqtisodiyot  sharoitida O‘zbekistonda investitsiya muhitini takomillashtirish masalalari kompleks tarzda tahlil qilinadi.  Tadqiqotda  investitsiya  muhitining  mohiyati,  unga  ta’sir  etuvchi  ichki  va tashqi omillar, shuningdek mamlakatda amalga oshirilayotgan iqtisodiy islohotlarning investitsion  jozibadorlikka  ta’siri  o‘rganilgan.  O‘zbekistonda  investitsiya  muhitini yanada  takomillashtirish,  xorijiy  investitsiyalar  oqimini  oshirish,  iqtisodiy  o‘sishni jadallashtirish va barqaror rivojlanishni ta’minlash bo‘yicha ilmiy asoslangan taklif va tavsiyalar ishlab chiqilgan.