ZAMONAVIY O‘QITUVCHINING KOMUNIKATIV SHAXSIYATI VA INDIVIDUAL NUTQ USLUBINI SHAKILLANTIRISH MUAMMOSI - Gulyamnazarova Kamola,; Xikmatova Mohira,; Qudratullayeva Robiya,; Almardonova Gulruh,; Abdusadikova Turg‘unoy, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  zamonaviy  o‘qituvchining  kommunikativ shaxsiyati va individual nutq uslubini shakllantirish masalalari keng yoritilgan. Unda o‘qituvchining  muloqot  jarayonidagi  o‘rni,  nutq  madaniyati,  pedagogik  mahorati hamda o‘quvchilar bilan samarali aloqani yo‘lga qo‘yishdagi ahamiyati tahlil qilinadi. Shuningdek, individual nutq uslubining shakllanishiga ta’sir etuvchi omillar, mavjud muammolar  va  ularning  sabablari  ilmiy  jihatdan  asoslab  berilgan.  Maqolada zamonaviy  ta’lim  sharoitida  o‘qituvchining  kommunikativ  kompetensiyasini rivojlantirish yo‘llari va amaliy tavsiyalar ham bayon etilgan. Ushbu tadqiqot natijalari o‘qituvchilarning  nutq  madaniyatini  oshirish  va  pedagogik  faoliyat  samaradorligini ta’minlashda muhim ahamiyat kasb etadi.