BOSH EGRILIKLAR VA GAUSS EGRILIGI ASOSIDA SIRTLARNI KLASSIFIKATSIYA QILISH - Voxidov Abduqodirxon Xabibxon o‘g‘li,; Maxmudova Dilnoza Xaytmirzaevna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  differensial  geometriyaning  muhim tushunchalaridan  biri  bo‘lgan  bosh  egriliklar  va  Gauss  egriligi  asosida  sirtlarni klassifikatsiya  qilish  masalasi  o‘rganiladi.  Tadqiqotda  sirtlarning  lokal  geometrik xossalari  bosh  egriliklar  orqali  aniqlanib,  Gauss  egriligi  yordamida  ularning  turli sinflarga ajratilishi tahlil qilinadi. Natijada sirtlarning elliptik, giperbolik va parabolik nuqtalarga ajralishi matematik jihatdan asoslab beriladi.