YOSH FIZIOLOGIYASIDA ENERGIYA ALMASHINUVI METABOLIZM REGULYATSIYASI VA ADAPTATSION JAVOBLAR - Shokirova Hatifaxon Shuhratjon qizi,; Aliyeva Ra’no Amanullayevna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  yosh  fiziologiyasida  energiya  almashinuvi jarayonlari,  metabolizmning regulyatsiya  mexanizmlari hamda  organizmning  tashqi muhit  omillariga  moslashuv  xususiyatlari  keng  tahlil  qilinadi.  Bolalar  va  o‘smirlar organizmida modda almashinuvi tezligi, gormonal va nerv tizimi orqali boshqarilish jarayonlari  hamda  adaptatsion  reaksiyalarning  o‘ziga  xos  jihatlari  ilmiy  asosda yoritilgan. Shuningdek, energiya almashinuvi buzilishlarining salomatlikka ta’siri va ularning oldini olish masalalari ko‘rib chiqiladi.