RAQAMLI IQTISODIYOT SHAROITIDA INVESTITSION LOYIHALAR RISKLARINI SUN'IY INTELLEKT VA BIG DATA ASOSIDA TAHLIL QILISH - Maxmudov Anvarjon,; Baxromjon Abdumalikov, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Maqolada  raqamli  iqtisodiyot  sharoitida  investitsion  loyihalar risklarini  baholashning  zamonaviy  usullari  ko'rib  chiqildi.  An'anaviy yondashuvlarning  cheklovlari  tahlil  etilgan,  sun'iy  intellekt  va  Big  Data  asosidagi metodlarning ustunliklari ochib berilgan. Natijada risklarni aniqlash, prognozlash va monitoring qilishni birlashtiruvchi ko'p qatlamli AI-Big Data modeli va uni joriy etish bo'yicha amaliy takliflar ishlab chiqildi.