EPITELIY TO‘QIMASI KLASSIFIKATSIYASI, BIR QAVATLI YASSI, KUBSIMON VA SILINDRSIMON EPITELIY TO‘QIMASI - Rahmatjonova Nilufar Hamidullo qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada epiteliy to‘qimasining fanga kirib kelish tarixi, uning  o‘ziga  xos  morfofunksional  xususiyatlari  va  organizmdagi  hayotiy  muhim vazifalari yoritilgan. bir qavatli epiteliyning turlari — yassi, kubsimon va silindrsimon epiteliylarning  har  birining  klassifikatsiyasi  va  biologik  ahamiyati  batafsil  bayon etilgan.  Shuningdek,  epiteliy  to‘qimasining  bazal  membrana  bilan  bog‘liqligi, regeneratsiya xususiyati va turli organlardagi o‘rni tahlil qilingan.